Київська Патріархія - Отинійський деканат УАПЦ

шлюбна проповідь




«Шукай, отже, собі тепер, дитино, вірного приятеля... щоб пішов з тобою в дорогу...» (Тов. 5, 3).

Дорогі молодята! Ви сьогодні, стоячи у Божому Храмі, розпочинаєте свою життєву дорогу подружнього життя і, очевидно, свідомо розумієте, що ця дорога не завжди є легкою. Тож не дивно, що дуже часто ми шукаємо за дороговказами, які вказували б нам вірну дорогу. На велике щастя, ми, християни, маємо духовні дороговкази.

Дуже часто при дорогах, на роздоріжжях бачимо Хрести і каплиці. Власне, вони нагадують нам, що ми ніколи не є самотніми на цій землі.

Дорога, витоптана ногами мандрівників, на противагу чотирьох стін власного будинку, у якійсь мірі є небезпечною, бо не знаємо, що може для нас принести кожний наступний крок. Як придорожні каплиці закликають мандрівників, які розпочинають нову дорогу, звернутися до Бога - так і сьогоднішній ваш прихід до святої Церкви, дорогі молодята, є вашим проханням, щоб наш Творець і Отець супроводжував вас у дорозі, яка для вас є чимось новим і невідкритим.

Ми, християни, є свідомі того, що коли людина довірить Богу своє життя, а, отже, і свою любов, то ніяка ворожа сила не переможе цього.

Тож молімося сьогодні Богові: «Хай благословить Тебе, Господи, цілий світ, і наші діти, яких Ти пошлеш у подарунок нам, також будуть благословляти Тебе. Дай нам ласку, щоб ми їх виховали так, щоб вони Тебе любили, як батьки наші, щоби про Тебе пам'ятали і голосили ім'я Твоє світові, в якому їм доведеться проживати. І дай нам, Боже, сили, щоб їх виховати добрими християнами, добрими і мудрими людьми».

І молімося, щоби Господь дав вам таку силу, щоби ви ніколи не зробили нічого, що було би запереченням присяги, яку ви склали сьогодні одне одному. Яка засвідчує, що можна когось любити протягом усього свого життя, що можна бути вірним одній і тій же особі до самої старості.

Прошу вас сьогодні: намагайтеся зі всіх сил, щоби ваша взаємна любов долала всі перешкоди і непорозуміння, бо вони обов'язково будуть. Інакше не буває. Ви сьогодні вирушаєте у невідому далеку дорогу. Тільки разом ви зможете прийти до найбільшої, найпрекраснішої мети людського життя — до спасіння.

Бажаю вам Неба і святого, теплого і безпечного дому. Будьте Божою родиною. Світ потребує сьогодні таких родин. Проживайте у щасті і здоров'ї на многі і благі літа! Амінь.



Создан 21 фев 2013.



Создан 25 фев 2013



cerkva.if.ua